Ескейп стаи (стаи на загадките) в София

Ескейп стаите, също наричани стаи на загадките, са нестандартно забавление, при което отбор от 2-5 души (обикновено), се противопоставя на предизвикателството, създадено от екипа на съответната стая с цел да го "пребори" и да излезе от стаята.


Виж още: 3 идеи за забавление в София на закрито


А предизвикателствата стават все по-разнообразни - най-често отборът бива заключен в стаята и решавайки загадки и следвайки уликите, оставени от създаделите й, трябва да намери изхода, в рамките на 1 час. Но има и ескейп стаи, които излизат от тези рамки, например с по-дълго време, цел различна от "излизането" или с технологии - както е случая с Escape Reality, които пренасят приключението в съвсем друг свят и реалност.

Много от ескейп стаите в София са наистина невероятни, с отлични декори, история, загадки и обслужване от персонала, който често е част от цялото изживяване и има роля в играта и историята на съответната стая. Разбира се, има и стаи, които не са на толкова високо ниво. Споделяме ескейп стаите в София, за които екипът на Escape Reality има директни впечатления и намираме за най-добрите ескейп стаи в София.

Правим уговорката, че е възможно (и дори вероятно) да има ескейп стаи с вълнуваща история и предоставящи страхотно изживяване, които сме изпуснали в този списъка - или защото не сме ги посетили още или защото не знаем за тях още. Така че, ще допълваме този списък и с нови ескейп стаи :)

Най-добрите ескейп стаи в София*

* Според субективното мнение на екипа на Escape Reality. Стаите са подредени по наше осмотрение, но това не е класация и редът на показване не е показателен за мнението ни за дадената стая на загадките.

 • VR ескейп стая - Escape Reality

  Title

  Escape Reality: Програма COSMOS

  Избран си за мисия, която ще пренесе съзнанието ти в аватар, намиращ се на космическата станция Идън, изследваща портал към друга вселена. Имаш задачата да сформираш екипаж от общо до 4-ма членове и да се явите в комуникационния център на Програма “COSMOS” в избран от вас ден и час. Ще бъдете свързани със своите аватари за точно 1 час. Това е времето, с което разполагате да спасите нашия свят!

  www.escapereality.bg

 • ROOM66

   

  Room 66

  Търсиш и откриваш скрити послания и улики, разкриваш загадки, и всичко това те води през всякакви препятствия, скрити предмети, мистериозни врати и тайни отделения. Сблъскваш се с необясними явления, изненади и обрати и всичко в името на една цел - да се забавляваш ... и да се справиш в рамките на 66 минути…. 

  www.room66.bg

 • Dextrophobia vol.1

  Title

  Dextrophobia

  Стаята (Първата стая на Dextrophobia Rooms) е играта, която запали въображението на приключенците, не само в София. Паралелната филмова реалност, в която се пренасят играчите, изкарва на показ неподозирани качества у хората.

  www.dextrophobiarooms.com

 • Questhouse: Лудостта на гения

   

  Questhouse: Лудостта на гения

  Велик човек си, но си неразбран? Възприемаш света в друго измерение или живееш в твой затворен свят? Видял си гравитационните вълни 120 години преди да докажем, че съществуват ? Не само си ги видял, но си ги нарисувал. Гений ли си или просто луд? А, може би и двете? Избягай от лудостта - бъди гений!

  www.questhouse.bg

 • Dextrophobia Rooms Vol. 2

  Title

  Dextrophobia Rooms Vol. 2

  Dextrophobia Rooms Vol. 2 е най-новата игра за бягство в София. Екипът на Dextrophobia Rooms отправя предизвикателство към всички, които обичат този жанр, както и към тези които си мислят, че пъзел стаите няма с какво да ги изненадат. Уникалните загадки, поглъщащите история и интериор ще откъснат всички ентусиасти от ежедневието и ще ги потопят в един утопичен свят.

  www.dextrophobiarooms.com/vol-2/

 • MaTRICK стаята

   

  The MaTRICK Стаята

  Отвори очи. Светът ограничава мисълта ти. Всеки ден. Всеки миг. Помисли. За тълпата, която ти задава отговори вместо въпроси. За трафика, който преначертава посоката ти. За технологиите, които закодират връзките ти. Твоята мисъл е пленник на невидима система за контрол. Влез в The MaTRICK Стаята. Използвай ума си. Победи системата. Отключи съзнанието си.

  www.3keyrooms.com

   

 • Toerema: Ескейп стая ТРОТИЛ

  Title

  Teorema: Тротил

  Въвлечени сте в аферата на банкови обирджии. Намирате се в привидно обикновен клон на Теорема банк. Дошли сте да вложите депозит, но не това е вашата съдба. Вие и вашият отбор имате един час, за да разберете как да избягате от взривоопасната площадка заложена от похитителите. Не това е нетипичното обаче, а лабиринтът, който самите похитители са ви оставили, за да могат, докато се лутате в него, да отпрашат с 200.

  www.teorema.bg

 • SawRoom

   

  SawRoom

  Цениш ли свободата си? Заслужил ли си я? Свободен ли си наистина? Докажи го! Докъде си готов да стигнеш, за да я отвоюваш? Какво си готов да пожертваш? Как ще я защитиш - с действия или с ум? Имаш 60 минути. Действай!

  www.sawroom.bg

 • 3Key: Детективът и Машината на времето

  Title

  Детективът и Машината на времето

  Когато поверяват опазването на едно нечувано изобретение в ръцете на Детектива, той разбира, че мисията му надхвърля обичайното. И се зарича да опази творението от неправилните хора…
  Достойни ли сте да разгадаете тайната на Машината на времето? Ще съумеете ли да разрешите загадките в кабинета на Детектива? Имате само 60 минути!

  www.3keyrooms.com

 • ROOM66 II

   

  ROOM 66 II

  По действителен случай

  Една история базирана и пресъздадена по действителни събития... Един случай, останал недовършен и неразгадан и до сега... Една съдба на семейство - променена завинаги... Едно събитие, което шокира всички запознати с него... Една мистерия, която очаква Вас......

  www.room66.bg